Stor struma blev usynlig

Hver fjortende dag kører den 67-årige tidligere rutebilchauffør Sven Erik Christensen, Nim, de 94 kilometer til Gram, hvor han for 20 år siden kom med en meget stor struma.

At han fandt derned, skyldes hans kones samling af artikler om Hugo Nielsen-patienter, som jeg skrev som artikelredaktør på Hendes Verden for mange år siden.

Af journalist Bodil Moes

”Det var min kone, Gudrun, der en dag, vi sad overfor hinanden og spiste, opdagede den store klump på min hals, og efterhånden gjorde strumaen, som det var, at jeg næsten ikke kunne lave noget uden at hive efter vejret. Så da min kone havde læst om det, Hugo Nielsen havde kunnet gøre for andre syge mennesker, besluttede vi at tage til Gram,” fortæller Sven Erik Christensen.

”Det er efterhånden 20 år siden, og med en struma, der er svundet til usynlighed har jeg tænkt mig at blive ved med ”at køre til service” hver fjortende dag.
De første 10 år kom jeg der en gang om ugen, hvorefter det blev sat ned til hver fjortende dag.”

En læges ord om
behandlingen

Sven Erik Christensen gik til kontrol på Brædstrup Sygehus, hvor de godt ved, at han tager til Gram.

”Sidst jeg fik ny medicin, sagde lægen: ”Nu får du noget, der hjælper, og det, du tror på, kan du få nede i Gram!”

Jeg fik ”Thycapsol” mod for højt stofskifte og nogle andre tabletter ”Eltroxin” mod for lavt stofskifte.

”Jeg har nok en følelse af, at det handler om penge til medicinalindustrien, og at jeg måske ikke har brug for medicin mod både for højt og for lavt stofskifte samtidig.”

”Akupunkturen gav mig tilsyneladende en god ekstragevinst, da jeg i en periode følte, at der var noget helt galt med ryggen. Hugo Nielsen sagde, at det nok var nyrerne, der havde været impliceret, og de sidste 15 år har jeg haft det virkelig godt. Jeg kørte da også rutebil, indtil jeg for otte år siden gik på efterløn.

”Så får du ikke så mange penge,” sagde folk, men jeg ser sådan på det, at man er dejligt fri for stress og desuden ikke mere har de udgifter, der er forbundet med at gå på arbejde.

At den store struma blev til en næsten usynlig, er dog det bedste af det hele,” slutter Sven Erik Christensen..

Jeg har set og godkendt ovenstående interview.

Nim, 26. juni 2009

Sidste kontrolnyt: Har nu været medicinfri i nøjagtig i 4 måneder og har nu et kolesteroltal på 4.2. Jeg har aldrig haft det så godt, som nu. Citat Svend E. Christensen 7. sep. 2009.
Har det også fint i 2018