Kampen mod min astmalidelse 1

Invaliderende tilstand for basale gøremål
Jeg er 68 år og har i mange år i stadig stigende grad lidt af følgerne af astma, nemlig en nærmest invaliderende hoste og jævnlige anfald med kraftigt åndedrætsbesvær, der ofte har krævet hospitalsindlæggelse, lungebetændelse m. m. Videre har jeg det sidste år ikke været i stand til at ligge i min seng og sove. På gode dage har jeg kunnet sidde i en lænestol med fødderne oppe og sove. Andre nætter har jeg måttet sidde ret op i en sofa for at kunnet sove. Når det har været værst, har jeg tilbragt nætterne på en kontorstol. Alt dette har naturligvis betydet, at min søvn har været elendig og at jeg konstant har været endog meget træt.

Opgivet af astmalaboratoriet trods stigende medicinering
Trods tæt opfølgning fra et astmaambulatorie og et stadig stigende medicinforbrug, herunder prednisolon, er følgerne af lidelsen de senere år blevet stadig mere invaliderende og har medført, at jeg – ikke mindst i vinterhalvårene – har haft en kraftigt faldende livskvalitet, da jeg reelt har været ude af stand til at være aktiv, hverken ude eller i hjemmet. Foredrag, klassiske koncerter, opera og andre musikoplevelser har jeg måttet opgive, da jeg hostede konstant.

I perioder har det været så slemt, at jeg ikke kunne gå de 300 m, der er fra vores bopæl til bilens parkeringsplads.
I efteråret 2012 fik jeg at vide af overlægen, at der ikke kunne gøres mere for at stoppe hosten.

Parallelakupunktur
Dagen efter besluttede min hustru og jeg at rette henvendelse til Hugo Nielsen Instituttet og en behandling blev påbegyndt. Jeg havde fået anbefalet Hugo Nielsens behandling af en tilfreds patient, der var blevet helbredt for en kræftsygdom. Jeg må ærligt sige, at det er noget af det bedste, jeg nogensinde har foretaget mig.

Nu mindre end 30 % af oprindelig medicin og god nattesøvn
Hvor jeg ved opstarten af behandlingerne havde talrige anfald af meget kraftig åndenød og en nærmest kronisk, kraftig hoste, er jeg nu i juli 2013 helt uden gener fra astmaen. Dette samtidig med, at mit medicinforbrug er under nedtrapning og p.t. udgør mindre end 30 % af forbruget ved behandlingens opstart, gør, at jeg meget tydeligt føler at have fået et nyt liv og nu kan begynde at gøre alle de ting, jeg tidligere var forhindret i at foretage mig. Det være sig helt basale funktioner som at tage tøj og sko på og af, samt fysiske aktiviteter som havepasning, camping (som vi er meget glade for), lege med børnebørnene og – ikke mindst – ligge og sove afslappet og ubesværet af hoste m.m. i min seng.

Noget af det, jeg virkelig sætter pris på under behandlingen, er Hugos og Lones udførlige og meget forståelige forklaringer om, hvad behandlingen sætter gang i og får som resultat.

Det gør selvfølgelig heller ikke noget, at Hugo og Lone begge har en rigtig veludviklet humor, der medvirker til at holde humøret oppe.

Under forløbet er min hustru også kommet under ”nålene” og får med et fint resultat behandling for følgerne af en brystkræftoperation.

Vi bor i Albertslund nær København og har derfor en længere køretur til behandlingerne. Men da vi straks fra opstarten og kontinuerligt har kunnet opleve klare, positive resultater, har vi ikke et øjeblik været det mindste i tvivl om rigtigheden af det vi gør.

Vi er meget taknemmelige for de resultater, Hugo og Lone har opnået, og har selvfølgelig tænkt os at fortsætte indtil virkningen af ”nålene” har været hele kroppen rundt.

Hvis der endelig er noget, der kan nage mig, er det, at jeg ikke for længe siden er kommet i gang med denne fantastiske behandling.

Flemming Davgaard
Albertslund, juli 2013