Akupunktur som narkose rengøringsassistent

Vi behandler smerter uden bivirkninger som aldrig før og det er pragtfuldt.
Men er der overhovedet noget positivt ved smerter? Hvor gør det godt og kan det hjælpe os?

Det gør ondt!
Det gør rigtig ondt!
Det gør vanvittigt ondt
Det er uuholdelige smerter
Jeg besvimer let ved mine smerte!

Hvad er smerte og hvad dækker den egentlig over af vigtige småting? Og hvad prøver kroppen via vores smertesystem oprigtigt at fortælle os?
Er der noget positivt ved smerters meldesystem for vor organisme?
I givet fald – hvilken, så ???? Mon smerteprocessen sætter en ukendte automatiske forsvarsmekanismer i gang uden vores viden. Disse måske ukendte faktorer skulle vi så gerne samtidig kunne fremme sammen med fjernelsen og sammenløbende med smerterne.

Jeg har tænkt lidt og har mit eget bidrag til måske et smertebuds årsag:
Vi trækker vejret ca 20.000 gange i døgnet og akupunktur er ren energibehandling i kroppen til bl.a. at bedre omsætningsprocedurer og iltoptagelse, og det iltrige blod føres så til hjertet og pumpes rundt i kroppen.

– Ilt er nødvendig for alle celler i kroppen. Blandt andet går hjerneceller til grunde efter blot få minutter uden tilstrækkelig blodforsyning med god iltmætning.

– Ilt optages fra indåndet luft i lungerne fyldt med CO2 fra vores atmosfære og transporteres rundt i kroppen med blodet.

– Kuldioxid (CO2) er også et affaldsstof fra cellernes stofskifte. Det optages af blodet ude i vævene og udskilles i lungerne til udån-dingsluften og ud i atmosfæren. Det iltrige/fattige blod føres så til hjertet og pumpes rundt i kroppen igen og igen. Vi trækker vejret ca 20.000 gange i døgnet.

Hvor længe kan vi holde til denne karrusseltur. Og hvordan reagerer vi med tiden.
*Og hvad bliver resultatet af den ekstra kuldioxidbindingen i kroppen? Hvor og med hvad binder den sig og hvorlænge gider den opholde sig der -eller tvinges til at blive?.

Til et lille eksempel vil jeg lige nævne, at jeg havde besøg først i 1980 af en svensk kvindelig ortopædkirurg og hendes mand. Han havde mange problemer og smerter efter en diskusopreration 7 år for inden deres besøg nu på klinikken.

Jeg stak nålene i ingenøren, hvilket han var! Og alt imens han lå og hyggede sig med dem, sad jeg og talte i venteværelse med doktorkonen om, hvad vi egentlig lavede.

Og efter lidt tid reagerer hun opmærksomt, kigger over imod det rum, hendes mand lå og blev behandlet i og spørger med opspærrede øjne:

“Hugo, bruger du narkose her på klinikken, for det lugter af det.”

“Selvfølgelig gør jeg da ikke det, det har du da medbragt i din taske eller i Bengt som manden hed, sagde jeg spøgefuldt .
Problemet var bare ,at der var en tydeligt stærke lugt af narkose, som blev meget stærkere efterhånden som vi nærmede os rummet hvor han lå og hyggede sig.
Vi kom ind og det første han sagde, “fyfaen,” her stinker af narkose og det er mig der lufter ud.
Og så havde vi sandelig noget at snakke om!.

Det store spørgsmål:
Hvorlænge binder narkosen sig i kroppen på de patienter, der gennemgår vore operationer og hvad laver det af ulykker, som i dette tilfælde gennem 7 lange år.

Hun udbrød, “DET ER HELT VILDT UTOLIGT”!
Og jeg sagde, Jep! og nu har du som læge lært noget nyt om – hvor en mesterlig akupunktur rengøringsassistent virker og  er!