Akupunktur anses for at være den mest sandsynlige årsag


Alice Broer-Hansen med målebåndet, der viser, at strumaen er svundet tre centimeter siden 3. juli.

Knudestruma er efter 15 års fejlbehandling på kun to måneder svundet med tre centimeter og er ikke mere stenhård, men blød

Af journalist Bodil Moes

Det er 15 år siden, at en læge sagde til 63-årige Alice Broer-Hansen, Ulstrup, at hun havde struma og skulle have Eltroxin for for lavt stofskifte og for at gøre strumaen mindre. ”Jeg blev også scannet med den tids scannere, som man skulle ligge en hel time i, og jeg fik med lange mellemrum taget blodprøver,” fortæller hun.

Dagens gode meddelelse d. 17-10-2008.
Strumaen er yderlig svundet og måler over 4 cm mindre i omkreds og 2 cm mindre lodret.

Skimmelsvampe satte gang i det

Alice bor i et hus, hvor kommunen ikke havde sørget for tilslutning til hovedkloakledningen, og vand har givet så meget skimmelsvamp i huset, at Alice og hendes mand, Finn, har måttet klare sig med en campingvogn i baghaven.

”Skimmelsvampene gav mig en hoste, der for et par år siden blev helt ustyrlig. Jeg blev derfor henvist til Lungemedicinsk Klinik i Skive, hvor man på et tidspunkt ordinerede en firedobbelt dosis af medicin, hvorefter jeg besvimede 15 gange på tre uger. Der blev nu lavet en bronkoskopi i narkose, og bagefter sagde lægen: ”Dine lunger kan ikke holde til at hoste mere. Du har fibrotisk skrumpede strøg i begge lunger. Desuden har du en stor struma.”

”Jeg var til møde med lægen på Endokrinologisk Afdeling angående strumaen, og han fortalte, at Eltroxin, som jeg havde fået i 15 år, ikke virker på knudestruma. Jeg skulle have en radio-jod behandling for strumaen, og nogenlunde samtidig fik jeg af en lungespecialist i København at vide, at jeg var forgiftet af to af de skimmelsvampe, der er i kælderen, og som også findes på mine papirer!”

”Der er dybt beklageligt sket en fejl”

”Inden radio-jod behandlingen skulle jeg scannes, og billedet blev sendt til Endokrinologisk Afdeling, men den dag, hvor jeg skulle have radio-jod behandling, var jeg forhindret og fik så en ny indkaldelse til scanning. Der gik nogle dage, og så blev jeg indkaldt til en samtale med overlægen på Endokrinologisk Afdeling, hvor jeg fik at vide, at der var sket en fejl. Man havde – dybt beklageligt – overset, at jeg ikke kunne få radio-jod behandling, fordi jeg optager lige så meget jod i spytkirtlerne som i skjoldbruskkirtlen.”

”Jeg skulle så opereres i stedet for. Det skulle være i Århus, fordi strumaen var så stor, og i juni i år blev jeg indkaldt til Århus og en meget fortravlet kirurg, der sagde: ”Vi bliver nødt til at skære alle ribben over, fuldkommen som ved en hjerteoperation, for strumaen er gået hele vejen rundt om luftrøret.” Bagefter skulle ribbenene sættes sammen med ståltråd.
”Det kan jeg ikke tage stilling til lige nu, sagde jeg, og så gik jeg hjem og ringede til Hugo Nielsen.”

”Da han havde fået hele historien, spurgte jeg, om vi skulle vente til efter sommerferien. ”Nej, du skal komme i morgen” svarede han. Derefter fik jeg parallelakupunktur to gange om ugen, før vi tog på ferie, og så skulle jeg ellers bare lade kroppen være i ro i de tre ugers ferie. Da jeg kom til Gram efter ferien, var strumaen svundet en centimeter.”

”Jeg kom første gang derned den 3. juli. Nu – to måneder efter – er strumaen svundet tre centimeter, og hvor den før var stenhård, er den blevet blød at føle på.”

Hele to rigtig gode ”bivirkninger”

”I torsdags var jeg i anden anledning hos min læge, der godt ved, at jeg tog til Hugo Nielsen. ”Prøv lige at se min hals!” sagde jeg, og så spurgte han, om jeg havde fået radio-jod behandling. ”Nej, akupunktur!” sagde jeg.
Bagefter skrev han i min journal: ”Akupunktur anses for at være den mest sandsynlige årsag til, at strumaen er svundet, så det kan ses med det blotte øje”.
Jeg viste også lægen, at min eksem var væk, og at vandet i mine stakkels hævede ben var forsvundet, så jeg nu kunne gå i højhælede sko!”

”Jeg havde en ny tid i Århus 15. september, men jeg har ringet og meldt afbud. Samtidig bad jeg om at få en tid om et halvt år – ikke med henblik på operation, men fordi det må være i lægernes interesse at se, hvad der har kunnet lade sig gøre uden at blive savet over! Hende, jeg talte med, spurgte, hvordan jeg havde fundet frem til Hugo Nielsen, og jeg oplyste, at det var en journalist på FEMINA – dig – der fortalte mig om det for mere end 20 år siden.”

Jeg har set og godkendt ovenstående interview.

Ulstrup, 7. september 2008