Kraftige smerter efter ødemer, er nu væk

Det var en arbejdskollega, der fortalte 28-årige Karina Buch Holtzhausen, Sdr. Stenderup ved Kolding, om Hugo Nielsen, der havde hjulpet hendes far.

Af journalist Bodil Moes

Karina ringede derefter til Hugo Nielsen og fortalte om nogle ødemer i højre ben, som gav voldsomme smerter. Hugo Nielsen var parat til at behandle hende, for i sit arbejde ved Universitetshospitalet i Bremen er ødemer efter operationer blevet et af hans mange specialer.

Kun smertestillende og støttestrømpe

Om tre forfærdelige år fortæller Karina: ”Det startede med et modermærke, der var kræft i, og kræften havde bredt sig til lymfekirtlerne i højre ben. Siden er jeg blevet opereret fire gange. Ikke alene har jeg fået ødemer i benet, som næsten ikke er til at leve med, men hvis jeg fik rifter på mit ben fik jeg rosen og måtte på hospitalet til indlæggelse i flere dage med kraftig medicinering.

Lægerne sagde, at jeg skulle gå med en støttestrømpe så snart jeg ikke lå i sengen hver dag og jeg troede efterhånden, at jeg skulle have de voldsomme smerter resten af mit liv”. Det eneste lægerne ville/kunne gøre var at give mig smertestillende.

Efter otte – ti behandlinger var der virkelig forskel

”Det er to en halv måned siden, jeg første gang kom til Gram, og siden har jeg været der to gange om ugen,” fortæller Karina. Ved den første behandling gik der kun fire-fem sekunder, før jeg kunne mærke, at der skete noget i kroppen, og efter otte-ti behandlinger kunne jeg sige, at nu var der virkelig forskel.

Nu kan jeg leve et liv fri for smertestillende tabletter og støttestrømpe og kan igen passe mit arbejde fuldt ud og endda begynde at tænke på fremtiden.
Min livsglæde er atter vendt tilbage.

Sdr. Stenderup, 20. juni 2009
Jeg har set og godkendt ovenstående interview