En sort prognose blev vendt til overlevelse.

Gert Vinther

I forbindelse med mit forløb med en cancerdiagnose jeg fik i august 2015 og frem til i dag juni 2016, vil jeg godt berette følgende.

Jeg blev diagnosticeret med cancer i spiserøret med spredning til lymfe i hals og en knude i leveren. Primærtumor i spiserør blev målt til ca. 11 cm i længde og en udbredelse på ca. to tredjedele af omkredsen af spiserøret. Knude i lymfe blev målt til ca. 13mm. Og knude i lever til ca. 23 mm.
Jeg fik en prognose på overlevelse i max. et år. Og ingen udsigt til kirurgi.

Jeg gennemgik den traditionelle behandling: en krads kemokur og afsluttede med kirurgi…

Jeg valgte selv at yde, hvad der nu kunne ydes af andre tiltag. Prøvede at fokusere på positive ting i livet. Jeg holdt mig i form med fysisk træning og sørgede for ekstra vitaminer – BCD plus almindelig all-round multivitamin. Kalk, silicium, magnesium og jern. Og fiskeolie, Omega 3 fedtsyre. Jeg dyrkede yoga, kampsport og løb i den udstrækning jeg nu var i stand til det.
Og af alternative behandlinger gik jeg til healing og ikke mindst til akupunktur.

Jeg har tidligere brugt traditionel akupunktur med gode resultater; men traditionel akupunktur tilskrives ikke den store effekt på netop cancer.
Men når man har en diagnose, som den jeg fik, har man jo ikke noget at tabe ved at prøve andre tiltag. Jeg læste om parallel akupunktur, som få akupunktører praktiserer. Jeg kan ikke i detaljer redegøre for sammenhængen i virkningen af denne form for akupunktur. Men en væsentlig del er, at dette optimerer kroppens eget immunforsvar. Re-setter det om man så kan sige. Det sørger for god funktion af vener, lymfer lever og nyrer, og det gavner også virkning af eventuel kemoterapi. Og begrænser skaderne af samme.
Jeg gik til denne parallel-akupunktur ca. en gang om ugen. Jeg kunne tydeligt mærke en ændring i kroppen, blandt andet ved, at jeg hurtigt trængte til at tømme blæren umiddelbart efter en behandling. Og at hævelser i benene svandt ind.

Hele vejen gennem min traditionelle kemokur viste scanninger betydelige skrumpninger af de tre knuder. Ved afslutningen af mit kemo-forløb blev jeg scannet – både CT og PET. Til stor overraskelse for det etablerede system viste scanninger nu, at knude i hals ikke kunne ses, at både primærtumor og leverknude var betydeligt reducerede.

Dette gjorde at kirurgerne turde tilbyde operation. Resultatet var, at knude i hals var ”svedet helt af”, altså uden noget aktivt cancervæv. Primærtumor var ca. 15mm og knude i lever var ca. 13mm.

Kirurgerne valgte for en sikkerheds skyld at fjerne mavesækken.
Denne blev analyseret, og der fandtes intet cancervæv i denne!
Og knude i lever blev ødelagt med ultralyd. Ved efterfølgende lægesamtale blev udtrykkene ”helt vildt” og ”meget overraskende” brugt mange gange. Det var et meget usædvanligt resultat, at jeg havde reageret så positivt på kamoterapi.

Evaluering:
Alt i alt er jeg jo også glædeligt overrasket!
Men nøgternt betragtet må man jo også spørge sig selv:

Hvordan kan en så sort diagnose blive til så positive realiteter? Det er jo svært at svare på, præcist hvad der har gjort hvad i denne proces; når så mange tiltag har været i spil. Jeg er dog ikke i tvivl om, at den parallelle akupunktur, jeg har fået – og får – på Hugo Nielsen Instituttet i Gram i Sønderjylland, har haft en væsentlig og måske afgørende indflydelse på det heldige resultat.
Dette er min personlige historie, og jeg kan naturligvis ikke udtale mig om, hvordan andre patienters forløb vil blive! Men jeg vil opfordre Hugo Nielsen til at bringe denne historie på sin hjemmeside.

PS .: Første scanning efter ophelingen fra kirurgi viste ingen tegn på aktiv kræft overalt i min krop!

Venlig hilsen
Gert V.. Odense,
6 Juli 2016
Hugo: Gert  fortæller han har det fint her i juni 2018