Det lykkedes! “Strumaen er svundet”

Alice Broer-Hansen:
Jeg har lige været til kontrol på Universitetshospitalet i Århus vedr. min struma. Der deltog både en medicinsk og en kirurgisk overlæge.

Og den kirurgiske overlæge startede med en utrolig sætning:

”Jeg kan glæde dig med, at hvis du tager imod vores tilbud om operation, er strumaen svundet så meget, at du ikke behøver blive skåret over. Vi kan lirke den ud nu.”
Jeg fik en kopi af referatet vedr. scanningen, der var blevet foretaget et par uger før. Strumaen går i højre side præcist til kravebenet, og i venstre side går den ca. 2½ cm under benet.

I januar måned var jeg også til kontrol, og det var med den samme medicinske overlæge og en anden kirurg. Jeg havde en liste med over de datoer og cm, min struma var svundet. På det tykkeste sted var den svundet 5 cm. Men lægerne ville se en scanning. De kunne ikke forholde sig til et stykke papir. Jeg kunne fortælle, at jeg forlods havde bedt sekretæren om den scanning, så den var klar inden kontrollen, men det er kun læger, der må rekvirere det, fik jeg at vide.

Begge læger var utroligt søde – de besluttede at rekvirere scanning så hurtigt, der var plads. Og det var så den, jeg fik resultatet af forleden dag.

“Jeg fik at vide af den kirurgiske overlæge, at der intet findes i det sundhedssystem, han tilhører, der kan få en struma til at svinde ind. Men ikke desto mindre var den altså svundet”.

Jeg sagde til lægerne, at jeg vælger at fortsætte med parallelakupunktur, så strumaen kan blive endnu mindre. Men at jeg gerne vil til en ny kontrol om et halvt år.

Lægerne havde slet ingen indsigelser til min beslutning. De ønskede mig oven i købet held og lykke, da jeg gik. Jeg tror, de er meget nysgerrige efter at se, hvad der sker. Den nye dato har jeg fået – det bliver den 9. september 2009 kl. 13.15.

Jeg kan simpelthen ikke fatte, at parallelakupunktur ikke er en naturlig del af sundhedssystemet. Der vil selvfølgelig altid være nogle, der vil opereres, men der burde være et tilbud, så folk selv kan vælge.

I forbindelse med en operation er der i 5% af tilfældene risiko for at beskadige stemmebåndene, så der ikke kommer lyd på, når man snakker. Og så skal man til talepædagog. Det er ikke særlig praktisk, når éns arbejde i stor udstrækning består i at snakke med folk og holde foredrag.

Så jeg vil gerne sige tak til Lone og Hugo……

15.3.2009

Mange hilsner
Alice Broer-Hansen
Hovedgaden 37
8860 Ulstrup