Det duer bare ikke at være for længe væk

For godt fem år siden fik Jens Amby Jensen, Stadil, diagnosen Valenstrøms Syge, en uhelbredelig leukæmi-form, men ved sidste kontrol på Holstebro Sygehus var hans blod bedre end nogen sinde.

Af journalist Bodil Moes

I maj 2002 fortalte Jens Amby Jensen til Acu-News, at han 14 måneder efter den alvorlige diagnose trænede i motions center og var fast besluttet på ikke at stoppe med den parallelakupunktur, der havde givet ham energien tilbage.

”Det duer bare ikke at være for længe væk fra Hugo,” konstaterede han, da jeg i går ringede ham op for at høre, hvordan han trives på en gammel gård mellem Stadil og Vedersø – anskaffet, fordi en villahave i Hee ikke gav ham afløb for al hans energi, da den vendte tilbage i gammelt omfang.

Min kones sygdom slog mig ud

Jens Amby Jensen fik sig ellers en nedtur, da hans kone begyndte at blive rask efter en svær depression. !Hårdt ramt tablte jeg 14 kg og led nærmest af spisevægring, men alligevel kørte vi på en seks ugers tur i Østeuropa. Da vi kom hjem, var det ikke så godt, og jeg måtte for en gangs skyld have blod. Det gik dog hurtigt fremad, og man kan faktgisk sige, at jeg har mærket nogle gode forandringer i krop og psyke, ligesom energien er steget til langt større højder end da jeg for fire år siden gik i motionscenter. Jeg går til kontrol hver anden måned, og siden oktober-november er mit blod blevet bedre – sidste gang bedre end nogen sinde.

Hos Hugo Nielsen har jeg gået tre gange i måneden, men har sat det ned til hver fjortende dag. Jeg har det virkelig godt, og hvis nogen spørger mig, advarer jeg dem mod at tro, at fem-seks uger er nok. Der da langt at køre, og det koster da noget, men er livet ikke så meget værd, at man godt vil betale for at bevare det?

”Da min kone skulle finde en fodplejer til sin gamle tanker, fandt hun desden af, at det kostede 300 kroner – præcis, hvad jeg giver for en behandling, der foreløibig har holdt mig i livet og i fin form i mere end fem år!

Måleinstrumenterne var unøjagtige

”Lægerne er ikke meget for at tale om det, jeg har opnået med parallelakupunktr og Cell Com. En læge sagde således, at jeg ikke skulle regne det for noget, at det ved kontrol hver gang gik fremad med 0,2. Der var altid en vis unøjagtighed i deres måleinstrumenter.

Hjemme bruger jeg Cell Com apparatet på de to vigtige Fodpunkter: 12 og 4, på et punkt på tommeltotten og et punkt på ydersiden af benet, der ifølge Hugos datter, akupunktøren Lone, øger produktionen af de røde blodlegemer. Og det er jo netop, hvad jeg kan konstatere, når jeg er til kontrol på sygehuset, slutter Jens Amby Jensen.

Jeg har set og godkendt ovenstående interview.

Stadil, 8. august 2006